Malina Olinescu life and biography

Malina Olinescu picture, image, poster

Malina Olinescu biography

Date of birth : 1974-01-29
Date of death : -
Birthplace : Bucuresti
Nationality : Romana
Category : Famous Figures
Last modified : 2010-10-02
Credited as : cantareata, ,

0 votes so far

Malina Olinescu a absolvit liceul de filologie Iulia Hasdeu. Provenind dintr-o famile de artisti(mama,cantareata consacrata, iar tata actor), Malina iubeste muzica si incepe sa cante inca de la varsta de 5 ani, mai apoi participand la numeroase festivaluri impreuna cu corul scolii gimnaziale.
Incepand cu anul 1993, dupa terminarea liceului, Malina canta in programele unor cluburi din Bucuresti.
In 1995 participa la festivalul de muzica usoara Aurelian Andreescu, sectiunea interpretare unde castiga premiul I.
In anul 1996, Malina are sansa sa faca parte dintr-o echipa de cantareti talentati, numita "Scoala Vedetelor",intr-un show de televiziune foarte apreciat si urmarit, impreuna cu care solista a realizat si numeroase concerte in intreaga tara. Aceasta perioada a insemnat pentru Malina rampa de lansare in lumea muzicala si sansa ei de a castiga un public din toate categoriile de varsta.
In 1996, participa la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, unde obtine premiul III la sectiunea "Interpretare".
In 1997, in cadrul aceluiasi festival obtine impreuna cu compozitorul Adrian Romcescu, premiul I la sectiunea "Slagare", cu melodia "Mi-e dor de tine". De altfel, anul 1997 este un an plin de succese pentru Malina, in care castiga si premiul I la sectiunea "Interpretare" a prestigiosului festival "Cerbul de Aur".
In 1998, impreuna cu acelasi compozitor, Adrian Romcescu, castiga Selectia Nationala Eurovision si reprezinta Romania la Birmingham, Anglia, cu melodia "Eu cred". Tot in acelasi an castiga premiul III, impreuna cu colegul ei si compozitorul Adrian Despot, la sectiunea "Creatie" a Festivalului Mamaia cu piesa "Pot sa zbor".
Avand o fire modesta dar deschisa si prietenoasa, Malina lasa muzica si aparitiile sale sa vorbeasca cel mai bine pentru ea. Publicul sau o primeste cu multa caldura si dragoste de fiecare data, lucru care o determina sa isi pregateasca cu grija fiecare etapa a carierei sale, chiar daca a mai intampinat dificultati de-a lungul timpului. Se bucura de prietenii apropiati si de locurile frumoase in care are ocazia sa calatoreasca in timpul sau liber.
Discografie
In 1997, are loc lansarea primului sau album "Ready for you", un album de autor, cu cantece in limba engleza, semnate de Stefan Elefteriu.
In 1999, lanseaza albumul "Pot sa zbor". Pentru acest disc Malina lucreaza cu compozitori consacrati cum ar fi: Andrei Kerestely, Adrian Despot, Adrian Romcescu.
Apare pe ¬ĄCutiuta muzicala¬Ē, cantece pentru copiii

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.184s