Victor Rebengiuc life and biography

Victor Rebengiuc picture, image, poster

Victor Rebengiuc biography

Date of birth : 1933-02-10
Date of death : -
Birthplace : Bucuresti, Romania
Nationality : Romanian
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-08-19
Credited as : Actor de teatru si film, membru al trupei Teatrului Bulandra Bucuresti , declarat actorul anului 2004

0 votes so far

Victor Rebengiuc este un actor cu o contributie importanta la dezvoltarea teatrului si cinematografiei romanesti. A absolvit UNATC "I. L. Caragiale" Bucuresti in 1956, clasa prof. Aura Buzescu si Beate Fredanov. Este membru al trupei Teatrului Bulandra Bucuresti din 1957 . Joaca insa si in spectacolele altor teatre cum ar fi: Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul National din Cluj Napoca sau Teatrul Arca.

A fost rector al UNATC "I. L. Caragiale" Bucuresti in perioada 1990-1996.
A fost director al Teatrului Bulandra intre anii 1996-1998.
Performantele sale artistice sunt legate si de importante roluri in teatrul de televiziune si in Teatrul Radiofonic National.
A fost declarat actorul anului 2004, alaturi de actrita Maia Morgenstern.
Este casatorit, din 1965, cu actrita Mariana Mihut si au impreuna un fiu, Tudor.

Roluri in teatru

Dinca - Balcescu de Camil Petrescu, regia Aura Buzescu (1955)
Petre - Citadela sfaramata de Horia Lovinescu, regia Aura Buzescu (1955)
Al doilea plutonier - Tragedia optimista de Vsevolod Visenski, regia Ion Cojar, Aura Buzescu, Vlad Mugur (1955)
Contele Almaviva - Barbierul din Sevilla de Pierre Beaumarchais, regia Vlad Mugur, Teatrul National Craiova (1956)
Jack Worthing - Ce inseamna sa fii onest de Oscar Wilde, regia Vlad Mugur, Teatrul National Craiova (1956)
Jim Curry - Omul care aduce ploaia de R. Nash, regia Liviu Ciulei (1957)
Pierre - Nebuna din Chaillot de J. Giraudoux, regia Liviu Ciulei (1957)
Walter Lee - Un strugure in soare de L. Hausburry, regia Lucian Pintilie (1961)
Brutus - Julius Caesar de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei (1968)
Kurt - Play Strindberg de Fr. Durrenmatt, regia Radu Penciulescu (1971)
Higgins - Pygmalion de G. B. Shaw, regia Moni Ghelerter (1974)
Astrov - Unchiul Vanea de Anton Pavlovici Cehov, regia Alexa Visarion (1985)
Fundulea - Visul unei nopti de vara de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, premiul UNITER (1991)
Oratio - Teatrul comic de Carlo Goldoni, regia Silviu Purcarete (1992)
Goering - Mephisto de Horia Garbea dupa K. Mann, regia Alexandru Darie (1993)
Pelasgos - Danaidele dupa Eschil, regia Silviu Purcarete (1995)
Alfred - Vizita batranei doamne de Friederich Durrenmatt, regia Felix Alexa 1993)
Dodge - Copilul ingropat de Sam Shepard, regia Catalina Buzoianu, premiul UNITER (1996)
Pierre de la Manque - Petru de Vlad Zografi, regia Catalina Buzoianu (1998)
Lear - Regele Lear de William Shakespeare, regia Dragos Galgotiu (1999)
Marat- De Sade de Peter Weiss, regia Silviu Purcarete (2000)
Fetisov - Colonelul Pasare de Hristo Boicev, regia Alexandru Dabija,Teatrul Bulandra Bucuresti, 2001
Jevakin - Casatoria de Gogol, regia Yuriy Kordonskiy, Teatrul Bulandra Bucuresti, 2003
Preobrajenski - Inima de caine de Mihail Bulgakov, regia Yuriy Kordonskiy, Teatrul National I. L. Caragiale, 2005
Domnul Rice - Molly Sweeny de Brian Friel, regia Alexandru Dabija, Teatrul Bulandra Bucuresti, 2006
Monsieur Jourdain/Domnul Jurdanescu - Burghezul gentilom dupa J.B.P. Moliere, regia Petrica Ionescu, Teatrul National I. L. Caragiale, 2006

Filmografie

Mandrie (1956)
Furtuna (1960)
Darclée (1961)
A fost prietenul meu (1961)
Omul de linga tine (1961)
Poveste sentimentala (1961)
Cinci oameni la drum (1962)
Pisica de mare (1963)
Capcana (1974)
Tanase Scatiu (1976), regia Dan Pita
O scrisoare pierduta (1977) (TV)
Cianura si picatura de ploaie (1978)
Doctorul Poenaru (1978)
Buzduganul cu trei peceti (1978)
Profetul, aurul si ardelenii (1978)
Omul in loden (1979)
Un echipaj pentru Singapore (1981)
De ce trag clopotele, Mitica?, regia Lucian Pintilie (1981)
Inghititorul de sabii (1981)
Faleze de nisip (1983), regia Dan Pita
Dreptate in lanturi (1983)
Increderea (1984)
Piciu (1985)
Padureanca (1987)
Morometii (1988), regia Stere Gulea (film premiat la festivalurile din San Remo (Italia) si Santarem (Portugalia)
Secretul armei secrete (1988)
Balanta (film)|Balanta, regia Lucian Pintilie (1992)
Cel mai iubit dintre paminteni (1993)
Prea tarziu, regia Lucian Pintilie (1996)
Omul zilei (1997)
Cortul (1998)
Terminus paradis (1998)
Kínai védelem (1999)
Tandretea lacustelor (2002) (TV)
Niki Ardelean, colonel in rezerva, regia Lucian Pintilie (2003)
Raport despre starea natiunii (2004)
Un cartus de kent si un pachet de cafea (2004)
Tertium non datur (2005)
Dupa ea (2006)
La urgenta, serial TV (12 episoade, 2006-2007)

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.205s