Catalin Botezatu life and biography

Catalin Botezatu picture, image, poster

Catalin Botezatu biography

Date of birth : 1966-12-03
Date of death : -
Birthplace : Alexandria, Teleorman, Romania
Nationality : Română
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2011-04-15
Credited as : Designer de moda, fost fotomodel, Bote

0 votes so far

Cătălin Botezatu, poreclit de presa Bote este un creator de modă din România.

Cătălin Botezatu și-a început cariera în modă în anul 1984 ca manechin al casei de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu.

Catalin Botezatu este, de altfel, si designerul roman cu cele mai multe premii obtinute de-a lungul prodigioasei sale cariere in domeniul modei. Si-a inceput cariera in moda in anul 1984 ca manechin al casei de moda Venus, care era condusa de Zina Dumitrescu. In anul 1986 si-a deschis prima casa de moda si a lansat numeroase clectii luxoase si exotice, dar si o linie de lenjerie masculina.

Botezatu este singurul creator de moda autohton care se ocupa personal de scenografie, regie, coloana sonora, accesorii si nu in ultimul rind de colectiile de prezentare. In 1999, Catalin Botezatu a facut primul shooting si cea mai mare prezentare de moda sustinuta peste hotare de un designer roman, la Amir Palace din Tunisia, unde a avut alaturi de el un staff impresionant. Un an mai tarziu realizeaza acelasi lucru, dar de data aceasta in Egipt, unde a fost primul creator de moda din lume care a obtinut permisiunea de a face un shooting in celebrele locuri sacre din egipt.

In 2002 in Turcia, la Kusadasi, a sustinut trei show-uri de moda la Pin Bay Resort si a realizat un shooting pentru calendare si materiale publicitare avand alaturi aceeasi echipa masiva. In iarna lui 2003, in cadrul Bucharest Fashion Week este lansata colectia "Barbarian", unde reuseste din nou sa ii uimeasca pe cei prezenti prin spectaculozitatea creatiilor si prin show-ul oferit. A primit foarte multe premii autohtone ("Designerul anului" - de patru ori, "Premiul de excelenta in moda"- de doua ori, "Premiul pentru cel mai bun creator de haute-couture"- de doua ori). In 2004 primeste "Premiul pentru cea mai buna; colectie"(colectia Kyoto) la festivalul "Bali fashion Week".

Tot in 2004 devine primul designer roman care apare in prestigioasa revisa "Book Moda". Botezatu se implica in toate aspectele prezentarilor sale, fiind renumit pentru show-urile sale spectaculoase si uneori socante. In luna februarie 2006 revista VIP l-a premiat pe Catalin Botezatu pentru aparitiile sale in presa europeana, dar si pentru contributia adusa de acesta la promovare imaginii tarii. Dupa prezentarea sustinuta in 2007 in Italia. Botezatu devine primul designer care realizeaza o colectie haute-couture inspirata din designul unui automobil. "Maserati Collection" este prezentata cu succes la FTV Summes Fashion festival 2007 odata cu lansarea in Romania a noului Maserati Granturismo.

Tot in 2007, in octombrie a devenit primul creator de moda care a realizat un fashion show in timpul unei curse aeriene, evenimentul avand loc pe ruta Bucuresti-Paris la peste 11.000 m inaltine. In iulie 2008 a participat pentru a doua oara la Carribean Fashion Week fiind considerat invitatul special al saptamanii modei desfasurate la Kingston, Jamaica. La solicitarea revistelor Vogue-UK si SHE-UK, tinutele lui au fost tinutele vedeta ale unui shooting realizat cu Vanessa Wiliams. Dupa intoarcerea din Caraibe, a participat in Malta la finala internationala "Miss Bikini World" fiind desemnat drept "Designer oficial Miss Bikini World", ocazie cu care a sustinut doua prezentati de moda indelung aplaudate.

La reintoarcerea la Bucuresti, a completat numarul premiilor primite de-a lungul anilor cu inca doua: revista VIP l-a desemnat ca fiind "Brandul lunii mai", iar la Gala Celebritatilor a fost laureat drept "Celebritatea Anului in Moda". Sfarsitul de an 2008 ii aduce lui Catalin Botezatu o noua serie de premii ca si recunoastere a activitatii sale in domeniul modei.

Fashion Tv Romania ii premiaza "Cel mai bun creator de haute couture" in cadrul Premiilor Fashion Tv Romania, iar revistele VIP si Star il desemneaza pe designer ca fiind cel mai bun creator de moda.

Primul trimestru al anului 2010 a fost extrem de bogat in evenimente. Startul a fost dat de participarea la doua evenimente la Kitzbuhel, Austria, unde, in deschiderea campionatului mondial de ski si la deschiderea unui hotel exclusivist, Catalin Botezatu a adus in fata invitatilor colectia "Return to Ra". Imediat dupa Austria, Catalin a fost invitat, alaturi de Mihaela Borcea, la preznetarea lui Renato Balestra din cadrul Rome Fashion Week, ocazie cu care a pus bazele unei colaborari de senzatie cu Valeria Marini, imediat concretizandu-se un proiect notabil. De la Roma, Catalin a plecat direct la Plovdiv, Bulgaria unde, in cadrul Men's Fashion Europe, a prezentat cea mai noua colectie de costume de baie masculine, "The Last Samurai". Tot in Bulgaria, Catalin Botezatu a fost invitat de onoare al Sofia Fashion Week, aducand in fara reprezentantilor mass media si a iubitorilor de moda colectia Haute Couture "Return to Ra".

De la Sofia, Catalin a zburat direct spre New York unde, pe 12 februarie, in cadrul New York Couture Fashion Week, in Grand Ballrom a Hotelului Waldorf Astoria, a prezentat, in fata a peste 3000 de invitati, creatiile din cadrul colectiei Haute Couture "Return to Ra". Backstage, la iesirea de pe podium, Catalin a fost, alaturi de modelele ce au prezentat colectia, fotografiati timp de 20 de minute de peste 80 de reprezentanti ai Mass Media de pe toate meridianele. Succesul de care s-a bucurat la New York a adus inca o invitatie la urmatorul eveniment Couture Fashion Week din toamna 2010.

Pe 24 februarie, Catalin Botezatu a fost prezent la Milano Fashion Week unde a realizat prezentarea Haute Couture a noii colectii Valeria Marini "Seduzioni Diamonds", urmand ca din toamna 2010 sa fie designerul exclusiv al casei de moda Valeria Marini.

Pe 19 martie 2010, Catalin Botezatu debuteaza ca participant in cadrul show-ului "Dansez pentru tine" de la Pro TV, cu scopul de a ajuta un caz umanitar. Este pentru prima data cand se aventureaza intr-un astfel de proiect, onorariul sau urmand a fi donat.

Este unul din proprietarii clubului Bamboo din Bucuresti.

In 2011 Catalin a realizat de asemenea emisiunea de moda Romania Next Top Model la Antena 1.

Creatorul a publicat o carte biografica in 2010 "Trei vieţi, pedeapsa".


Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.1s