Corneliu Vadim Tudor life and biography

Corneliu Vadim Tudor picture, image, poster

Corneliu Vadim Tudor biography

Date of birth : 1949-11-28
Date of death : -
Birthplace : București, România
Nationality : Română
Category : Politics
Last modified : 2010-08-16
Credited as : Politician si senator in Parlamentul European, scriitor, fondatorul Partidului România Mare - PRM

0 votes so far

Corneliu Vadim Tudor, născut pe 28 noiembrie 1949, la București este un scriitor, politician și jurnalist român. Este fondatorul și președintele Partidului România Mare. A fost discipolul lui Eugen Barbu. A scris numeroase poeme pentru cuplul dictatorial Elena și Nicolae Ceaușescu (Vezi: Antologia rușinii),de asemenea a mai evocat în poeziile sale iubirea pentru mamă, fapte istorice, natura. Lui Vadim îi place fotbalul; este fan al echipei de fotbal Steaua București.

Studii

1967 - absolva cursurile liceale
1971 - licentiat al Facultatii de Filosofie a Universitatii Bucuresti cu o teza despre Sociologia Religiei
1975 - urmeaza cursurile Scolii de Ofiteri de Rezerva din Bucuresti
1978-1979 - bursa premiului international Herder; studiaza istoria la Viena.

Cariera politica

Este senator in Parlamentul Romaniei din 1992. La alegerile generale din 1996, la care a candidat pentru functia de presedinte al Romaniei, s-a clasat pe locul 5 din 16 candidati. In 2000, a candidat la presedentia Romaniei, dar, desi a ajuns in turul doi, nu a obtinut decat aproximativ 30% din voturi.

A infiintat revistele Romania Mare, Politica si ziarul Tricolorul.

A fost frecvent acuzat de xenofobie si antisemitism. In ultimii ani insa, discursul sau s-a temperat, adoptand o pozitie pro-europeana si filosemita.
De asemenea, Vadim Tudor a fost dat in judecata in mai multe cazuri de insulta si calomnie, in urma pamfletelor aparute, fie sub semnatura sa, fie sub pseudonimul Alcibiade, in revistele Romania Mare si Politica. A publicat peste 10 volume de poezie si publicistica, unele editate si in franceza, engleza si araba, si a scris piese de teatru.

Limbi straine
Italiana, Franceza , Engleza

Compania Israeliana "Arad Communication" a coordonat campania electorala al partidului P.R.M., Vadim si-a cerut iertare in public fata de poporul israelian, motivul a fost ca Vadim a publicat o serie de articole considerate de evrei articole de gen antisemit, C.V.T. a ridicat si statuia lui Ytzak Rabin, Vadim dupa mai putin de un an a renuntat la consultarea si colaborarea cu Arad Communication, contractul a costat in jur de un milion de dolari americani. Vadim ar fi dorit sa mearga la Zidul Plangerii pentru a-si cere iertare pentru greselile trecutului.

Dupa alegerile din 2004 israelianul de origina romana Nati Meir a fost ales ca deputat de PRM la camera deputatilor, au fost niste conflicte intre Vadim si Nati pe faptul ca in ziarul Tricolorul a aparut un articol pe care Nati Meir l-a considerat antisemit.

Senatorul Corneliu Vadim Tudor, (impreuna cu Fundatia "Romania Mare"), a initiat si programul umanitar Cina Crestina. PRM-ul nu a reusit in Noiembrie 2007 sa treaca pragul electoral de 5% pentru a intra in Parlamentul European.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.098s