Dan Pita life and biography

Dan Pita picture, image, poster

Dan Pita biography

Date of birth : 1938-10-11
Date of death : -
Birthplace : Dorohoi, judetul Botosani, Romania
Nationality : Română
Category : Famous Figures
Last modified : 2010-08-24
Credited as : Regizor, scenarist, a regizat filmul "Pruncul, petrolul si Ardelenii"

0 votes so far

Dan Pita este un regizor si scenarist roman. In 1992, la Festivalul de Film de la Venetia, a obtinut Leul de Argint cu "Hotel de lux".

Filmografie - Regizor

Paradisul (1967)
Dupa-amiaza obisnuita (1968)
Viata in roz (1969)
Apa ca un bivol negru (1970)
Nunta de piatra 2 - La o nunta (1972)
August in flacari (1973) - film TV
Duhul aurului (1974)
Filip cel Bun (1975)
Tanase Scatiu (1976)
Mai presus de orice (1978)
Profetul, aurul si Ardelenii (1978)
Bietul Ioanide (1979)
Pruncul, petrolul si Ardelenii (1981)
Concurs (1982)
Prea tineri pentru riduri (1982)
Dreptate in lanturi (1983)
Faleze de nisip (1983)
Pas in doi (1985)
Rochia alba de dantela (1988)
Autor anonim, model necunoscut (1989)
Noiembrie, ultimul bal (1989)
Hotel de lux (1992)
Pepe & Fifi (1994)
Eu sunt Adam (1996)
Omul zilei (1997)
Femeia visurilor (2005)
Second-Hand (2005)

Scenarist

Nunta de piatra 2 - La o nunta (1972)
Duhul aurului (1974)
Pas in doi (1985)
Noiembrie, ultimul bal (1989)
Hotel de lux (1992)

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.094s