Dan Voiculescu life and biography

Dan Voiculescu picture, image, poster

Dan Voiculescu biography

Date of birth : 1946-09-25
Date of death : -
Birthplace : Bucureşti, România
Nationality : Română
Category : Politics
Last modified : 2010-08-16
Credited as : Politician si senator, om de afaceri-Trustul Intact, fondatorul al Partidului Conservator - PC

0 votes so far

Dan Voiculescu este un om de afaceri roman, fost senator si presedintele fondator al Partidului Conservator (fost Partidul Umanist Roman).

Inainte de 1989 a lucrat in domeniul comertului exterior, conducand in anii optzeci firma Crescent, care avea relatii privilegiate cu Securitatea, in concret cu Intreprinderea de Comert Exterior "Dunarea", condusa de colonelul Constantin Gavril. S-a vehiculat ideea ca firma Crescent, firma mixta romano-cirpriota, ar fi fost un paravan prin care Ceausescu scotea bani din tara intr-un cont secret. In 1990 un grup de experti canadieni angajati de Guvernul Romaniei pentru a da de urma banilor lui Ceausescu au propus arestarea lui Dan Voiculescu, dar investigatiile lor au fost oprite in mod nejustificat.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a confirmat prin decizia luata in unanimitate in iunie 2006, colaborarea lui Dan Voiculescu, sub numele conspirativ Felix, cu Securitatea ca politie politica.

Dupa 1990 a infiintat Holdingul Grivco, cea mai cunoscuta companie a grupului de firme fiind Trustul Intact, care include posturile de televiziune Antena 1 (generalist), Antena 3 (de stiri) si Euforia TV (lifestyle), ziarele Jurnalul National si Gazeta Sporturilor, postul de radio Romantic FM. Trustul a fost cedat fiicei sale, Camelia Voiculescu, in urma intentiei lui Dan Voiculescu din iunie 2006 de a ocupa functia de vice-premier in guvernul Tariceanu, din partea Partidului Conservator, post din care demisionase George Copos. Acest lucru nu s-a intamplat din cauza scandalului Felix. In afara de investitiile media, Dan Voiculescu a mai fost patronul si altor afaceri, notabile fiind cele din domeniul energetic.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.076s