James Brown(Ro.) life and biography

James Brown(Ro.) picture, image, poster

James Brown(Ro.) biography

Date of birth : 1933-05-03
Date of death : 2006-12-25
Birthplace : Barnwell, South Carolina, United States
Nationality : American
Category : Famous Figures
Last modified : 2010-09-22
Credited as : Cantaret de jazz si soul-rock, compozitor, the Godfather of Soul

0 votes so far

Intr-o zi de 3 mai 1933 se naste in – Barnwell – South Carolina – James Joseph Brown – unul dintre cei mai apreciati canatreti ai secolului 20.

El mai este cunoscut si sub numele de - Soul Brother Number One, the Godfather of Soul, Universal James, Mr. Dynamite si - The Hardest Working Man in Show Business. Ca un prolific – lider de formatie, compozitor, producator si cantaret – James Brown – a fost o veriga foarte importatnta in evolutia stilurilor – gospal, R&B, soul si funk. Si-a lasat ampreta si asupra altor genuri – cum ar fi – rock, jazz, regge, disco, dance si electronica – precum si in hip-hop.

In copilarie James Brown – ajuta la intretinera familiei – culegand bumbac pe campurile din apropierea casei si lustruind papuci in oras. In timpul liber canta in imprejurimile orasului si se ocupa cu mici faradelegi.

La 16 ani este trimis la centrul de reabilitare pentru minori din – Toccoa – fiind acuzat de jaf armat. Aici il intalneste pe – Bobby Byrd – ai carui familie il ajuta sa iasa din detentie. Dupa trei ani petrecuti in spatele gratiilor – James Brown – nu mai avea voie sa se intoarca in Augusta sau in Richmond County – asta fiind una din conditiile eliberarii. Isi concentreaza atentia aupra sportului – mai intai incearca box-ul – la care renunta – apoi baseball – la care renunta dupa o accidentare la picior. La inceputul anilor 50 isi incepe si cariera in muzica – alaturi de sora lui Bobby Byrd – Sarah – in grupul “The Gospel Starlinghters”. In cele din urma intra in trupa lui Bobby – “The Avons”. Numele grupului se schimba in “The Famous Flames” – si semneaza un contract cu – King Records. Primul lui hit a fost - "Please, Please, Please" scoas in 1956 sub titulatura - "James Brown with the Famous Flames". Piesa se vinde in peste un milion de copii si ajunge pe locul 5 in topul de R&B. Dupa alte 9 piese ce nu au avut succes – casa de discuri era gata sa renunte la el – insa in 1958 revine cu "Try Me" – ce ocupa locul 1 in topul de R&B.

In tot acest timp – James – preia controlul asupra trupei si transforma “The Famous Flames” – in trupa sa de acompaniament. Cu toate ca era celebru in sudul Statelor Unite – cu o prezenta buna in topul 10 de R&B – James Brown nu era inca recunoscut pe plan national. Toate acestea se schimba odata cu lansarea albumului– “Live at the Apollo” in 1963. In 1965 va lansa piesele - "Papa's Got a Brand New Bag" si "I Got You (I Feel Good)" – hituri dupa care este recunoscut si astazi. James Brown este artistul cu cele mai multe piese din topul Billboard Hot 100 – si detine un record destul de ciudat – nu a ajuns niciodata pe locul 1 in acest top.

O alta ciudatenie o reprezinta sprancele lui – care sunt de fapt tatuaje. James Brown a fost al doilea cantaret dupa Elvis Presley cu cele mai multe cantece care au ajuns hituri. James Brown este, insa, numarul 1 la R&B cu 116 cantece ce au ajuns pe primul loc.

James Brown, legendarul cantaret cunoscut si ca parintele solului, s-a stins din viata in urma unei pneumonii severe, pe 25 decembrie 2006 - la varsta de 73 de ani.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.091s