Joseph Barbera (Ro.) life and biography

Joseph Barbera (Ro.) picture, image, poster

Joseph Barbera (Ro.) biography

Date of birth : 1911-03-24
Date of death : 2006-12-18
Birthplace : New York City, New York, U.S.
Nationality : American
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-08-31
Credited as : Artist desenator de desene animate - Tom&Jerry, producator si director de televiziune, colaborator cu William Hanna

0 votes so far

Joseph Roland "Joe" Barbera se naste la 24 Martie 1911 in New York, SUA. Este fiul lui Vincent Barbera si Frances Calvacca . Pe cand avea patru luni familia lui se muta in Flatbush, Brooklyn, New York . Barbera a avut doi frati mai mici, Larry şi Ted care mai tarziu servesc in al doilea război mondial.

Ca membru al Armatei Statelor Unite Larry a participat la invazia din Sicilia , iar Ted a fost un pilot de vânătoare al Fortelor Aeriene al armatei americane. Tatal lui Barbera , Vincent a fost un proprietar foarte prosper a trei saloane de coafura. Pe cand Barbera a implinit 15 ani tatal sau abandoneaza familia , iar un unchi de-al lui devine un fel de tata adoptiv.

Barbera a demonstrat un talent la desen încă din clasa întâi. El a absolvit in 1928 scoala Erasmus Hall . A fost de asemenea un foarte bun boxer castigand numeroase titluri . Dupa ce isi pierde interesul in box , in 1935 , Barbera se casatoreste cu iubita lui de liceu, Dorothy Earl, ei fiind cunoscuti in scoala ca si "Romeo şi Julieta".

A urmat o separare intre ei , el plecand in California. În timpul liceului, Barbera a lucrat ca un baiat ce facea livrare pentru o croitorie. În timpul Marii Depresiuni, el a încercat fără succes, să devină un caricaturist pentru o revistă numită Afisari NY Magazine. A continuat să urmărească a publica desenele sale animate , care au început să fie publicate în Redbook, Saturday Evening Post, şi Collier's-revista cu care a avut cel mai mare succes.

Barbera, de asemenea, a scris Walt Disney pentru consultanţă privind Noţiuni de bază în industria de animaţie. Barbera a urmat cursuri de artă la Liga Studenţilor de Arta din New York si la Institutul Pratt unde a fost angajat să lucreze în cerneală şi in Departamentul de vopsea la Studioul Fleischer . În 1937 cand sa mutat în California şi în timp ce lucra la Metro-Goldwyn-Mayer, Barbera la întâlnit William Hanna. Cei doi au început o colaborare care a fost de mare succes .

In special pentru producerea lui Tom si Jerry şi numeroaselor filme de actiune live. În 1957, după ce MGM a dizolvat departamentul lor de animaţie, care a co-fondat Hanna-Barbera, a devenit un studio de televiziune cu un foarte mare succes , animaţie , producătoare de programe, cum ar fi The Flintstones, Huckleberry Hound Show, The Jetsons, Scooby-Doo, Smurfs, şi Yogi Bear. Hanna si Barbera a câştigat şapte premii Oscar şi opt premii Emmy.

Desenele lor animate au devenit icoane culturale, precum şi personajele din desene animate au apărut în mass-media, cum ar fi filme, cărţi, şi jucării. Dupa divortul oficial din 1963 cu Dorothy Earl , el se casatoreste cu Sheila Holden. Barbera a murit la vârsta de 95 de ani la casa lui din Studio City, Los Angeles, pe 18 decembrie 2006, punând capăt unei cariere de peste şaptezeci de ani în animaţie.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.118s