Maria Olaru life and biography

Maria Olaru picture, image, poster

Maria Olaru biography

Date of birth : 1982-06-04
Date of death : -
Birthplace : Fălticeni, Romania
Nationality : Romana
Category : Sports
Last modified : 2010-09-28
Credited as : gimnastă, medalia de aur la individual compus la Campionatele Mondiale de la Tianjin , 1999, medaliată cu aur pe echipe la Jocurile Olimpice de vară din 2000 , Sydney, Australia

0 votes so far

Maria Olaru este o gimnastă română de talie mondială, medaliată cu aur pe echipe și argint la individual compus, la Jocurile Olimpice de vară din 2000 desfășurate în Sydney, Australia.

Maria a inceput gimnastica la varsta de 6 ani in orasul natal Falticeni, pentru ca apoi sa se transfere la clubul de gimnastica din Deva. Reuseste sa promoveze in echipa nationala de junioare in 1993 dar, dupa sase luni, se reintoarce la clubul din orasul natal, pentru ca in 1995 sa se alature echipei de junioare din Bucuresti.

In 1996 Maria se alatura din nou echipei nationale de junioare la centrul de antranemante de la Deva, dupa ce se claseaza pe primul loc la sarituri, la Campionatele Europene de Juniori.

Din 1998 Maria participa la competitiile de senioare, castigand medalia de aur pe echipa si medalia de argint la sarituri, la Campionatele Europene. In anul urmator, 1999, participa la Campionatele Mondiale de la Tianjin, China unde castiga medalia de aur cu echipa precum si medalia de aur la individual compus.

Titlul mondial la individual compus este al doilea din istoria gimnsticii feminine romanesti, primul fiind obtinut de Aurelia Dobre in 1987 la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, Olanda.

Seria succeselor continua si la Jocurile Olimpice de vara din 2000 (Sydney, Australia) unde a castigat aurul olimpic cu echipa si argintul la individual compus.

Aparatele preferate au fost sariturile si solul, dar s-a afirmat in special la individual compus.

Dupa Jocurile Olimpice de vara din 2000 (Sydney, Australia), Maria se retrage din activitatea competitionala, noul cod de punctaj nefiindu-i favorabil.


Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.1s