Marius Daniel Urzica life and biography

Marius Daniel Urzica picture, image, poster

Marius Daniel Urzica biography

Date of birth : 1975-09-30
Date of death : -
Birthplace : Toplita, judetul Harghita, România
Nationality : Română
Category : Sports
Last modified : 2010-08-16
Credited as : Sportiv , gimnast olimpic,

0 votes so far

Marius Daniel Urzica, nascut pe 30 septembrie 1975, Toplița, județul Harghita este un gimnast roman de talie mondiala, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 2000 (Sydney, Australia).

Titlul olimpic de la Sydney este primul titlu olimpic pentru gimnastica masculina romaneasca.
Marius a inceput gimnastica la varsta de 6 ani, la CSS Gheorghieni, primul sau antrenor fiind Iosif Frencz.

Palmares

1994 -Campionatele Mondiale (Brisbane, Australia): Locul 1
1994 -Campionatele Europene (Praga, Cehia): Locul 1
1996 -Jocurile Olimpice (Atlanta, SUA): Locul 1
1999 -Campionatele Mondiale (Tianjin, China): Locul 2
1999 -Campionatele Mondiale (Tianjin, China): Locul 2
2000 -Jocurile Olimpice (Sydney, Australia): Locul 1
2001 -Campionatele Mondiale (Ghent, Belgia): Locul 1
2002 -Campionatele Mondiale (Debrecen, Ungaria): Locul 1
2003 -Campionatele Europene (Ljubliana, Slovenia): Locul 1
2003 -Campionatele Mondiale (Anaheim, SUA): Locul 5
2004 -Jocurile Olimpice (Atena, Grecia): Locul 2

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.095s