Matilda Pascal Cojocarita life and biography

Matilda Pascal Cojocarita picture, image, poster

Matilda Pascal Cojocarita biography

Date of birth : 1958-10-04
Date of death : -
Birthplace : Negresti, judetul Vaslui, România
Nationality : Română
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-08-21
Credited as : Cântăreață de muzică populară, fosta Miss Romania,

0 votes so far

Matilda Pascal Cojocarita este o cantareata romana de muzica populara.
Matilda Pascal Cojorita s-a nascut intr-o familie de oameni simpli si care aveau deja trei copii. A copilarit in orasul natal pana la 17 ani.

Studiile liceale si le-a insusit la Liceul Emil Racovita din Iasi, cursuri serale, iar cele superioare, la Facultatea de Muzica, in cadrul Universitatii Spiru Haret, de curand absolvind si masterul in folclor. Dupa absolvirea liceului s-a agajat la Combinatul de fire si fibre sintetice din Iasi, unde s-a inscris in ansamblul combinatului, unde a facut si muzica populara, si usoara, si dansuri populare.

In 1979 a castigat echivalentul de atunci al titlului "MISS Romania" din zilele noastre, si anume locul 1 al primului concurs de frumusete feminina din Romania sub deviza „Munca, Tinerete, Frumusete", concurs ce a avut loc la Costinesti.
S-a casatorit pentru prima oara in 1980, casatorie in urma careia s-a nascut primul ei copil, un baiat. Dupa o perioada de timp, in urma unor neintelegeri cu primul sot pleaca, impreuna cu copilul in varsta de 5 ani, la Bistrita, la violonistul Stefan Cigu, cel cu care se cunostea din diversele concerte avute in tara. Dupa ceva timp cei doi isi unesc destinele si formeaza una din cele mai frumoase si stabile perechi din lumea muzicii populare.

Cei doi s-au stabilit in Bistrita (unde locuiesc si in acest moment) alaturi de cei 3 copii ai lor (baiatul Matildei din prima casatorie si un baiat si o fata ai lui Stefan dintr-o casatorie anterioara). Cei trei copii ai familiei au urmat tot cariere muzicale.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.107s