Mihai Fotino life and biography

Mihai Fotino picture, image, poster

Mihai Fotino biography

Date of birth : 1930-09-14
Date of death : -
Birthplace : Bucureşti, România
Nationality : Română
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-09-30
Credited as : Actor de teatru si film, Chirita la Iasi (1987), Sexy Harem Ada-Kaleh (2001)

1 votes so far

Mihai Fotino (n. 14 septembrie 1930, București) este un actor român de teatru si cinema . A jucat în numeroase comedii și a fost prezent în emisiuni de televiziune.

A debutat la varsta de 7 ani in piesa de teatru "Coloniale".
Din 1952, Mihai Fotino era actor la Teatrul Dramatic din Brasov. A fost remarcat de marele regizor Sica Alexandrescu, care a decis sa-l aduca la Bucuresti. Din 1956, joaca la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti.
La cea de-a XIV-a editie a Galei Premiilor UNITER, din 3 aprilie 2006, maestrul Mihai Fotino a fost premiat pentru intreaga sa activitate.

Filmografia

Directorul nostru (1955)
Telegrame (1959)
Porto-Franco (1961)
Codin (1963)
Politica si delicatese (1963)
Titanic vals (1964) - Dinu
Amprenta (1967)
Balul de sambata seara (1968)
Elixirul tineretii (1975)
Tufa de Venetia (1977)
Chirita la Iasi (1987)
Sexy Harem Ada-Kaleh (2001)

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.122s