Mihai Leu life and biography

Mihai Leu picture, image, poster

Mihai Leu biography

Date of birth : 1968-02-13
Date of death : -
Birthplace : Hunedoara , Romania
Nationality : Română
Category : Sports
Last modified : 2010-10-01
Credited as : Sportiv- fost pugilist si pilot de raliu, Campion Mondial de Juniori ( box ,1987), campion mondial WBO in 1997

0 votes so far

Mihai Leu (n. 13 februarie 1968, Hunedoara) este un sportiv român. S-a făcut cunoscut ca pugilist, fiind Campion Mondial de Juniori (în 1987) și campion mondial WBO în 1997. În urma unei accidentări a renunțat la box și a început să concureze ca pilot de raliu.
In 1977 incepe sa boxeze la Clubul Constructorul din Hunedoara, antrenat de Ion Turica .

Nume predestinat succesului, Leu a dat o lovitura grea tuturor celor care puneau sub semnul intrebarii valoarea scolii romanesti de box. Insumate, victoriile sale pe ringurile profesioniste au insemnat in fapt si o imensa sansa oferita pugilismului din Romania de a patrunde din nou intr-o lume selecta. Pe poarta deschisa de Mihai Leu au intrat apoi mult mai usor nume ca Leonard Doroftei, Adrian Diaconu sau Lucian Bute.

Obligat sa abandoneze boxul din cauza unei accidentari, Mihai Leu a simtit ca mai are multe de oferit sportului si a trecut la automobilism.

Obisnuit cu provocarile, Leu a pornit pe un drum anevoios , cu increderea data de instinctul sau de invingator. N-a dorit sa fie doar pilot, ci omul care poate sa-si conduca visul de a fi campion spre realitate. Dupa cinci ani de munca, a reusit sa bea din cupa rezervata sportivilor care cred ca a fi Numarul Unu reprezinta o motivatie mult prea puternica pentru a te lasa purtat de valul mediocritatii.

In anul 1998, Mihai Leu si-a provocat destinul la o noua lupta in care pornea ca favorit. La volanul unui Ford Ka, fostul boxer incerca sa-si recucereasca fanii, de aceasta data din postura unui pilot care voia sa-si adapteze jocul de picioare si indemanarea in ring, pe patru roti.

Dupa numai trei ani de cautare a identitatii intr-un sport mai dificil decat isi imagina, Leu a reusit sa devina al doilea pilot ca valoare din Romania.
Nu era insa de ajuns pentru un om obisnuit cu centura de campion. A luat-o de la capat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, iar tenacitatea i-a fost rasplatita doi ani mai tarziu cu titlul de campion national la bordul unui Hyundai Accent WRC si in stanga unui copilot de nadejde, Ciprian Solomon.


Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.091s