Mihai Traistariu life and biography

Mihai Traistariu picture, image, poster

Mihai Traistariu biography

Date of birth : 1979-12-16
Date of death : -
Birthplace : Piatra Neamt, România
Nationality : Română
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-08-16
Credited as : Cântăreț de muzică ușoară, participant la festivalul Eurovision, Cat de frumoasa esti

0 votes so far

Mihai Trăistariu, nascut pe 16 decembrie 1979, Piatra Neamț este un cântăreț român cunoscut și pe plan internațional.

A absolvit Colegiul Petru Rares din Piatra Neamt si este absolvent al Facultatii de Matematica - informatica, din cadrul Universitatii Al. I. Cuiza din Iasi.
Odata ajuns la Iasi incepe sa participe la diverse concursuri de interpretare nationale pe care le castiga.Dupa 18 astfel de concursuri participa la Mamaia, unde ia Premiul 1 la interpretare.

A participat de 6 ori consecutiv la Festivalul de la Mamaia si a obtinut un premiu 1, un premiu 2 si un premiu 3. A participat de 5 ori la finala nationala Eurovision , unde s-a clasat pe locurile 2,3 si 4. A participat la Cerbul de Aur si a obtinut premiul special al Juriului si premiul de popularitate.

In 2004 a castigat 5 Trofee la Festivaluri INTERNATIONALE : SERBIA , MACEDONIA, BULGARIA, BIELORUSIA si LETONIA. Lumea muzicala vorbeste despre el ca fiind singurul baiat care ridica 5 octave...fiind chiar singurul baiat cu acest ambitul din lume.Mariah Carey este singura femeie din lume cu 5 octave si o terta. In 24 august 2004 semneaza contract cu Casa de discuri ERA BUSINESS,licentiat EMI International ,devenind astfel " coleg" cu Kylie Minogue,Robie Williams,Kellis,Ruslana si multi altii. In septembrie 2004 la Festivalul de la Mamaia Mihai isi face debutul in forta cu melodia "Cat de frumoasa esti".Presa si publicul il da favorit pentru Trofeul Mamaia, insa juriul hotaraste ca Mihai sa castige doar locul 3.

Din februarie 2005 Mihai scoate primul videoclip in varianta solo " Cat de frumoasa esti". Tot in februarie , cu aceeasi melodie , Mihai Traistariu castiga TROFEUL Festivalului National al Cantecului de Dragoste si Premiul Presei.

Personale

* De la vârsta de 12 ani a participat timp de 6 ani la rând la olimpiada de matematică, unde a ajuns de fiecare dată la faza națională. Ulterior a fost cooptat în lotul olimpic de matematică.
* La 16 ani începe să ia cursuri de actorie-regie cu direcorului Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, actorul și regizorul Corneliu Dan Borcia.
* A absolvit Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț, secția matematică-fizică.
* A absolvit Facultatea de matematică in cadrul Universității " Al. I. Cuza " din Iași, având specializarea matematică-informatică.
* A studiat pianul timp de 10 ani cu profesor particular .
* Urmează cursurile de jazz ale Casei Studenților din Iași , conduse de compozitorul si profesorul de jazz - Romeo Cozma.
* Are două afaceri personale: o firma de taxi in Constanța care-i poartă numele - și un studio de inregistrări, tot în Constanța, numit Mihai Studio.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.108s