Mirel Radoi life and biography

Mirel Radoi picture, image, poster

Mirel Radoi biography

Date of birth : 1981-03-22
Date of death : -
Birthplace : Drobeta-Turnu Severin, România
Nationality : Română
Category : Sports
Last modified : 2010-08-20
Credited as : Fotbalist echipa FC Steaua, joaca pentru Nationala Romaniei, UEFA Cup

0 votes so far

Mirel Matei Radoi este un jucator de fotbal roman care evolueaza pentru echipa FC Steaua Bucuresti si pentru nationala Romaniei.

Palmares

Mirel Matei Radoi are in palmares trei trofee (situatia din 2006) de campion al Romaniei, castigate cu Steaua, pentru care a activat si capitan de echipa.

Cariera

Mirel Radoi a inceput sa joace fotbal la varsta de 8 ani; la inceput pe postul de portar, apoi ca fundas, iar in prezent joaca in centrul liniei mediene a Stelei. Prima echipa din cariera sa a fost „FC Turnu-Severin”, din orasul natal. Aici a fost remarcat de antrenorul de atunci al echipei „FC Extensiv Craiova”, Sorin Cartu - care, impresionat de calitatile lui, l-a adus la Craiova, platind atunci banii, ce-i drept nu prea multi, din propriul buzunar. Inca de atunci, Cartu il vedea ca pe un mare talent, desi la vremea aceea nimeni nu-i dadea atentie. Timpul i-a dat dreptate antenorului Cartu si Radoi a fost in cele din urma remarcat, dupa numai cinci luni, de fratele antrenorului de atunci al echipei Steaua. Desi Extensiv Craiova a retrogradat in Divizia C in acel sezon, Radoi a ajuns la Steaua sub comanda lui Victor Piturca.
Despre prima lui zi in vestiarul campioanei, Radoi spunea ca “a fost un soc in sensul pozitiv. M-am trezit in vestiar cu Baciu, Miu, Belodedici, jucatori pe care ii vedeam la televizor, parca era un vis”. A debut la Steaua pe 4 martie 2000, intr-un meci de Divizia A. Evolutiile sale excelente i-au adus un loc de titular in formatia ros-albastra, iar apoi, banderola de capitan al celei mai titrate formatii de club din Romania. In 2001 a castigat cu Steaua primul sau titlu, apoi a urmat castigarea Supercupei Romaniei, in fata echipei FC Dinamo Bucuresti. Impreuna cu echipa, in sezonul 2004-2005 a castigat cel de-al doilea titlu de campion, iar in cel imediat urmator, Steaua a castigat al 23-lea titlu de campioana a Romaniei si al treilea din cariera lui Mirel Radoi.

Cupe europene

2001-2002 - Champions League - 3 meciuri
2003-2004 - UEFA Cup - 6 meciuri
2004-2005 - UEFA Cup - 8 meciuri
2005-2006 - Champions League - 4 meciuri
2005-2006 - UEFA Cup - 13 meciuri
2006-2007 - Champions League - 2 meciuri
2006-2007 - UEFA Cup - 2 meciuri

Viata personala

Mirel Radoi este casatorit cu Viviana, o tanara din Drobeta Turnu-Severin, impreuna avand un baietel pe nume Denis si o fetita pe nume Ingrid. Cei doi sunt impreuna din anul 1999. La inceput au fost impreuna timp de trei ani apoi, dupa venirea lui la Steaua, s-au mutat impreuna intr-un apartament cumparat de fotbalist in Bucuresti. Dupa un an si jumatate au decis sa se casatoreasca deoarece Viviana era insarcinata.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.107s