Oana Sarbu life and biography

Oana Sarbu picture, image, poster

Oana Sarbu biography

Date of birth : 1968-05-13
Date of death : -
Birthplace : Bucuresti, Romania
Nationality : Română
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-08-17
Credited as : Actrita si cantareata, a castigat trofeul Steaua fara nume, rol in filmul Liceenii

0 votes so far

Oana Sarbu este o cantareata de muzica usoara si actrita romanca. Este fiica lui Romulus Sarbu unul din membri celebrului cuplu comic-fantezist Anton si Romica de la teatrul „Constantin Tanase”.

Activitate
In 1985 castiga trofeul „Steaua fara nume”, iar in 1986, „Premiul Tineretii” la Festivalul „Mamaia '86”. Si-a inceput cariera de actrita cu rolul din filmul Liceenii. A creat o adevarata moda; ani la rand, fetele de liceu s-au tuns precum personajul pe care l-a interpretat in acest film, Dana.

Unul din momentele de rascruce ale vietii ei este anul 1997, cind scapa cu viata dintr-un accident de masina.

Realizeaza o emisiune TV de peste trei ore la postul TVRM. Sustine turnee in Statele Unite ale Americii, Germania si Israel. Actualmente activeaza la teatrul „Constantin Tanase” si, impreuna cu Catalin Crisan realizeaza emisiunea de televiziune „Domnul/Doamna de la ora 5”, la postul Romantica.

Discografie

Lumea basmelor
Sarbatori acasa
Te asteptam sa vii, Mos Craciun! (impreuna cu Robert Turcescu, Stefan Banica jr., Adrian Enache, Marcel Pavel, Luminita Anghel si Narcisa Suciu)

Filmografie

Liceenii (1986)
Extemporal la dirigentie (1987)
Vulcanul stins (1987)
Liceenii rock 'n' roll (1990)
Liceenii in alerta (1992)
Secretul Mariei (2006)

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.122s