Pavel Stratan life and biography

Pavel Stratan picture, image, poster

Pavel Stratan biography

Date of birth : 1970-11-11
Date of death : -
Birthplace : Niscani, Republica Moldova
Nationality : Română
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-08-17
Credited as : Cântăreț si compozitor de muzica, ,

0 votes so far

Pavel Stratan este un cântăreț moldovean născut pe 11 noiembrie 1970 în localitatea Nișcani, Raionul Călărași din Republica Moldova.

In 1977, canta prima data la chitara pe o scena scolara, in 1983, compune primele versuri, iar in 1996 cunoaste prima lui adevarata experienta scenica in calitate de scamator. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice.In 2002, lanseaza in Republica Moldova primul album Amintiri din copilarie, album lansat dupa aceea si pe piata romaneasca si vandut ”ca painea calda”.

Pavel Stratan este unul dintre cei mai apreciati cantareti din Romania. Inca de la lansarea sa pe piata muzicala autohtona, a cucerit publicul datorita versurilor sale pline de umor si ironiilor bine gandite. Fara indoiala, Pavel este un artist talentat. Fiind constient de acest lucru, el s-a gandit sa-si extinda cumva sfera artistica, si sa scrie o carte despre copilaria sa, desi pana acum, publicul s-a bucurat de trei albume de-ale lui Pavel, in care acesta isi "povesteste" copilaria. Insa, se pare ca artistul inca mai are lucruri pe care nu le-a spus si pe care prefera sa le povesteasca in proza, mai degraba decat in versuri. Cu toate acestea, acest volum literar inca se afla la stadiul de proiect.

Pana sa lanseze aceasta carte, Pavel pregateste un nou album muzical, avand in vedere ca anul trecut s-a preocupat mai mult de cariera fiicei sale. De fapt, albumul pe care l-a lansat Cleopatra, intitulat "La varsta de trei ani", a fost initial conceput ca viitorul album Pavel Stratan, pe care insa, el l-a modificat din punctul de vedere muzical, si l-a compus in final pentru fiica sa. Iar acum trebuie sa-si ia revansa fata de propriii fani.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.087s