Reba Nell McEntire(Ro.) life and biography

Reba Nell McEntire(Ro.) picture, image, poster

Reba Nell McEntire(Ro.) biography

Date of birth : 1955-03-22
Date of death : -
Birthplace : McAlester, Oklahoma, U.S.
Nationality : American
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-09-23
Credited as : Cantareata de muzica country, Three Sheets in the Wind, Reba #1s

0 votes so far

Pe 28 martie 1955 se naste in McAlester Oklahoma - Reba Nell McEntire – una dintre cantaretele de country cu cel mai mare succes din istoiria muzicii.

Ea a avut nu mai putin de 22 piese number one – 29 de albume lansate si peste 60 de milioane de albume vandute in intreaga lume. Prima trupa in care a cantat era formata din cele doua surori ale sale – Alice si Susie, din fratele – Pake – si se numea The Singing McEntires. In 1978 debuteaza ca artista solo odata cu lansarea piese - "Three Sheets in the Wind" – semnand un contract cu Mercury Records. Pana in 1984 schimba casa de discuri si isi inscrie in palmares si primul nomber one din cariera – cu piesa "Can't Even Get The Blues No More: lansata in 1982. De la acest prim hit au mai urmat alte 21 – ce se pot gasi si intr-o compilatie Greatest Hits lansata pe 22 noiembrie 2005 sub numele de "Reba #1s”.

Din partea Asociatiei de Muzica Country a primit – de patru ori la rand premiul - Female Vocalist of the Year – un record detinut doar de Martina McBride. Pentru contributia la industria muzicala – Reba McEntire – are si o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame. Ea este una dintre cele cinci artiste ce au primit premiul "Entertainer Of The Year" alaturi de Shania Twain, Barbara Mandrell, Dolly Parton si Loretta Lynn.


Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.195s