Sorin Oprescu life and biography

Sorin Oprescu picture, image, poster

Sorin Oprescu biography

Date of birth : 1959-11-07
Date of death : -
Birthplace : Bucuresti
Nationality : Romana
Category : Famous Figures
Last modified : 2010-10-02
Credited as : medic, politician, primar al Bucurestiului

0 votes so far

Este primarul general al Bucurestiului. Acesta a candidat independent la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si a castigat in fata lui Vasile Blaga. In anul 2008, Sorin Oprescu si-a dat demisia din PSD pentru a putea candida pentru functia de primar general la Bucuresti.
Sorin Mircea Oprescu are 57 de ani, este bucurestean, divortat, are un fiu si o nepoata.
Oprescu este medic si profesor universitar doctor. A fost directorul Spitalului Clinic Universitar Bucuresti si al Spitalului Universitar de Urgenta „Elias”.
Oprescu a fost medicul care l-a ingrijit pe Corneliu Coposu, fost presedinte PNTCD. "Primul doctor al unui partid de stanga care a ingrijit un batran presedinte al unui partid mai mult dusman decat rival", scrie Oprescu pe blogul sau.
A fost presedinte al Colegiului Medicilor din Bucuresti. Cand a fost reales, in ianuarie 2008, s-a autosuspendat, pentru a pastra functia de senator.
Se afla la al doilea mandat de senator de Bucuresti, ales pe listele PSD. Pe 21 aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD, dupa ce a fost membru al acestui partid timp de 13 ani.
Candidat la Primaria Capitalei in 1998 si 2000, a pierdut de fiecare data.
In 2005, a candidat pentru functia de presedinte executiv al PSD, dar a pierdut in competitia cu Adrian Nastase.
La inceputul lui 2006 a contestat public reformele din sanatate propuse de ministrul Eugen Nicolaescu. A contestat si legalitatea schimbarii din functia de director de spital, iar decizia instantei i-a dat dreptate.
In iulie 2006, Oprescu a fost ales presedintele filialei PSD Bucuresti. La Congresul din decembrie 2006, este invins in cursa pentru sefia PSD de catre Mircea Geoana si se retrage si din functia de lider PSD Bucuresti, fiind inlocuit de Marian Vanghelie.
In ziua in care a implinit 56 de ani, marturisea intr-un interviu: "Spitalul Universitar este cea mai mare realizare a mea, dupa care vine Eliasul. Partea de politica am inceput sa o gandesc dupa 40 de ani. Nu am fost niciodata tentat sa renunt la politica, dar cateodata mi se face acru in gura cand vad instabilitatea oamenilor."

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.161s