Tiger Woods (Ro.) life and biography

Tiger Woods (Ro.) picture, image, poster

Tiger Woods (Ro.) biography

Date of birth : 1975-12-30
Date of death : -
Birthplace : Cypress, California
Nationality : American
Category : Sports
Last modified : 2010-09-22
Credited as : Jucator de golf, participa la circuite PGA, US Open

0 votes so far

Sustinut de Nike (la fel ca si Michael Jordan) si de cel mai bun jucator de golf din toate timpurile, Tiger Woods a reusit o performanta remarcabila la varsta de doar 25 de ani.

Eldrick "Tiger" Woods s-a nascut pe data de 30 decembrie 1975, fiind singurul copil al familiei. Tatal, Earl, si-a supranumit copilul „Tiger” dupa un bun prieten al sau, colonel in armata americana.

Tiger a crescut in Cypress, California si a copilarit pe terenul de golf alaturi de tatal sau, un jucator foarte bun. Pasiunea pentru acest sport s-a intensificat pe masura ce invata miscarile si exersa diferitele moduri de a lovi mingea.

Chiar si inainte sa termine liceul din Anaheim, California, Tiger Woods aparea la televizor si castiga primul loc in campionatele de golf. Uimitor, dar la varsta de doi ani a aparut intr-o emisiune televizata, Mike Douglas Show, in care juca golf cu Bob Hope, comedian si jucator pasionat. La varsta de 5 ani, a fost acceptat in Golf Digest, dupa ce a marcat 48 de puncte in 9 gauri.

De sase ori castigator al Campionatului International pentru juniori, Tiger Woods a luat premiul I la varstele de 8, 9, 12,13,14 si 15 ani. Pe cand era student la Universitatea din Standford, Tiger a castigat 10 evenimente organizate intre colegii si titlul NCAA.

Cu premii numeroase si titluri precum „Golf Digest Player”, in anii 1991 si 1992, „Golf World Player”, in anii 1992 si 1993, si „Golfweek National Amateur” in anii 1991 si 1992, Tiger Woods era hotarat sa devina cel mai bun jucator de golf din toate timpurile. Inainte sa se inscrie la Standford, Tiger Woods jucase intr-un campionat de profesionisti – „Nissan Los Angeles Open” in 1992. Un an mai tarziu, la varsta de 17 ani, a participat la trei circuite PGA si in anul 1994, Tiger Woods s-a clasat pe locul 34 la campionatul din Thailanda „Johnnie Walker Asian Classic” si la inca trei circuite PGA.

Dupa ce a castigat „Western Amateur” in 1994, a reprezentat Statele Unite in „World Amateur Team Championships” din Franta si „Walker Cup Match” in Scotia, Tiger Woods era pregatit pentru primul mare campionat – Master la The British Open. Tiger Woods nu a jucat in US Open deoarece s-a ranit la incheietura mainii.

Tiger depasea recordurile si castiga titluri chiar si in postura de amator. A reusit sa fie numit sportivul anului de catre revista „Sports Illustrated”. In 1997, Tiger a castigat primul campionat „Mercedes” al sezonului, titlul de profesionist si 4 circuite PGA. Tiger a devenit cel mai bogat jucator de golf, cu 2.440.831 milioane dolari castiguri.

Nu este de contestat ca Woods a castigat toate aceste premii datorita talentului si inteligentei. In 1997 si 1999, Presa nationala l-a numit pe Tiger Woods „Atletul anului” , fiind al patrulea jucator de golf din istorie care a primit aceasta onoare. In aceiasi ani a fost numit „ESPY Male Athlete of the Year” (atletul anului) bucurandu-se de aceasta onoare impreuna cu jucatorul de baseball, Ken Griffey Jr. In 1997 si 1999, Tiger Woods a castigat premiul „Jack Nicklaus”.

In circuitul PGA al acestui an, Tiger Woods s-a plasat pe locul intai la campionatele Mercedes, Pebble Beach National Pro-Am, Bay Hill Invitational, The Memorial, si U.S. Open.

Tot in acest an, Tiger Woods a obtinut un nou record – a castigat campionatul din Marea Britanie – si a fost numit cel mai tanar jucator de golf care a castigat toate cele patru campionate.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.102s