Valeriu Turcan life and biography

Valeriu Turcan picture, image, poster

Valeriu Turcan biography

Date of birth : 1976-05-22
Date of death : -
Birthplace : Bucuresti, Romania
Nationality : Română
Category : Politics
Last modified : 2010-08-16
Credited as : Jurnalist, consilier de stat, purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale

0 votes so far

Valeriu Turcan este un jurnalist roman, care detine in prezent functia de consilier de stat si purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale (din 2007).

Valeriu Turcan s-a nascut la data de 22 mai 1976 in orasul Bucuresti. A studiat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti (1994-1998). A lucrat inca din perioada facultatii ca editor si reporter in domeniul politic la Radio Contact (1996-1999) si apoi ca producator la BBC World Service Londra in limba romana, realizand reportaje si analize in domeniul politicii romanesti si internationale (1999-2002).

In perioada 2002 - 2003, a fost bursier Chevening al Ministerului de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord – Master of Arts in International Communications in cadrul The Institute of Communications Studies al Universitatii din Leeds (Marea Britanie). Teza de disertatie sustinuta de Valeriu Turcan a avut tema: “Russian and Romanian Public Diplomacy in Republic of Moldova. A case study on the impact of ideological media framing”.

Reintors in Romania in 2003, devine consultant pentru relatii publice si consultant politic al lui Theodor Stolojan pana in ianuarie 2005, an in care a preluat functia de Consilier de Stat al Primului Ministru si presedinte al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale. Datorita unor conflicte directe cu prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu si cu Dorel Sandor, in martie 2006, a fost demis de la conducerea agentiei guvernamentale.

Din anul 2005 este doctorand in cadrul Universitatii Bucuresti. Turcan a mai beneficiat de o bursa de documentare in Statele Unite oferita de catre German Marshall Fund of the United States (2006). De asemenea, din anul 2007 preda, in calitate de lector asociat, cursul de Procese si tendinte in comunicarea politica din cadrul programului de Master al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii - Universitatea Bucuresti.

Dupa ce in perioada octombrie 2006 – martie 2007, a fost consultant pe proiecte de comunicare, in data de 30 martie 2007 Valeriu Turcan a fost numit in functia de Consilier de stat si purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Dupa suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu la 19 aprilie 2007, consilierul de stat Valeriu Turcan a demisionat si el din functie incepand cu data de 23 aprilie 2007 si a fost numit purtator de cuvant al lui Traian Basescu in campania pentru referendum. "Mi-am dat demisia chiar in momentul in care a calcat Vacaroiu la Cotroceni", a spus Turcan.

Dupa re-preluarea atributiilor prezidentiale de catre Traian Basescu, la 23 mai 2007, Valeriu Turcan a fost numit prin decret prezidential in functia de consilier de stat la Departamentul Comunicare Publica - purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei.
Valeriu Turcan este casatorit din anul 2004 cu deputata PLD, Raluca Turcan, iar nasul celor doi este Theodor Stolojan. El vorbeste fluent limba engleza.

In luna octombrie a anului 2007, Valeriu Turcan si sotia sa, Raluca Turcan devin parinti. Cei doi au impreuna un baietel, pe nume Eric Octavian Turcan.


Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.069s