Vasile Seicaru life and biography

Vasile Seicaru picture, image, poster

Vasile Seicaru biography

Date of birth : 1951-07-10
Date of death : -
Birthplace : Galati, România
Nationality : Română
Category : Arts and Entertainment
Last modified : 2010-08-17
Credited as : Cataret si compozitor de muzica pop folk, membru al Cenaclului Flacara,

0 votes so far

Vasile Seicaru este un cantaret si autor roman de muzica folk.

Nascut la 10 iulie la Galati, Vasile Seicaru debuteaza in formatia Cristal ca solist vocal in 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flacara, desfasurand o sustinuta activitate solistica . In 1984 paraseste Cenaclul Flacara, dar continua activitatea de solist folk , aparand pe scena alaturi de cunoscuti artisti din zona rock , pop si folk , sau in recitaluri de autor !

Din 1990 evolueaza in exclusivitate solo, efectuand numeroase turnee in tara si peste hotare (Germania, China, Coreea, Rusia, Statele Unite, Canada, Suedia). Participa la cele mai importante manifestari folk nationale (Festivalul Primavara Baladelor, unde este laureat pentru piesa Daca toate-acestea fi-vor invatate, Festivalul National de Muzica Folk Om Bun, in cadrul caruia primeste in 1996 Marele Premiu pentru intreaga activitate), dar si internationale (Festivalul Rock Pop Folk de la Moscova, unde primeste premiul presei pentru piesa Lumina). Premiul ( un samovar ) , i-a fost inmanat de marea actrita rusa Ludmila Gurcenko !

Din 1996 reia sporadic colaborarea cu Hrusca dar si cu Socaciu, impreuna cu care concerteaza in tara si mai ales in afara : USA, Canada, Irlanda, Germania, Austria, Franta, Belgia, Grecia, Italia etc.

In prezent, sustine prin tara concerte live, spectacole "de autor" organizate de o echipa completa(manager, sunetisti, tehnicieni). In anul 2006 , primeste din partea Presedintelui Romaniei : " Ordinul Cultural in Grad de Cavaler " !

Discografie

Aruncarea in valuri (LP;Electrecord 1984)
Iubirea noastra (LP;Electrecord 1986)
Calator, visator (cu Stefan Hrusca LP;Electrecord 1988)
Citeste numai la final (LP 1991)
Implicat in social (CD 1995)
Romanta intre doua trenuri (CD 1997)
Viata-i viata, banu-i ban (CD 1999)
Best of Vasile Seicaru (CD 2001)
Pana seara voi veni (CD 2003)
Colectia Folk - Vasile Seicaru (CD; Electrecord 2006)

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.11s