Victor Hanescu life and biography

Victor Hanescu picture, image, poster

Victor Hanescu biography

Date of birth : 1981-07-21
Date of death : -
Birthplace : Bucuresti, Romania
Nationality : Romana
Category : Sports
Last modified : 2010-10-02
Credited as : Jucator de tenis, a castigat turneul 2008 Allianz Suisse Open Gstaad, (Elvetia), Wimbledon

0 votes so far

Victor Hanescu este un jucator de tenis roman. Tatal, Constantin, si mama, Cristina, sunt ambii ingineri; sora mai mica, Irina, practica inotul. Hobby-urile lui includ fotbalul (este fan al echipei Steaua Bucuresti), pescuitul si inotul (sport cu care a concurat pana la varsta de 12 ani). A inceput tenisul la varsta de 7 ani.

In 1999 Victor isi incepe cariera profesionala. In acelasi an, 1999 Hanescu a obtinut primele sale puncte in clasamentul ATP la simplu in august 1999, in turneele F1 si F2 Futures din Romania.

In anul 2000 Hanescu a jucat in turnee satelit si Futures. Locul 4 obtinut la satelitul din Croatia in aprilie /mai si locul 3 la satelitul din Portugalia in octombrie/noiembrie i-au adus 36, respectiv 45 de puncte ATP la simplu, ceea ce l-a clasat la sfarsitul anului pe locul 477.

Hanescu castiga primele sale turnee ca profesionist in mai 2001, la turneele F1 si F2 Futures din Slovacia. Primul sfert de finala ATP, prima victorie in Challenger in anul 2002. In 2002 Hanescu nu a progresat mult. Totusi, in iulie ajunge pentru prima oara in sferturile de finala ale turneului ATP de le Umag, Croatia, iar in septembrie castiga primul sau Challenger in Portugalia.

in anul 2003 Victor ajunge in Top-100, turul 3 la French Open si Wimbledon. Mici succese in turneele Challenger il fac sa urce in aprilie pana pe locul 150. Apoi, in aprilie se califica in turneul ATP de la Estoril unde ajunge in turul doi, iar la Masterul de la Roma il invinge pe Mihail Yujnii (ATP 31) cel mai bine clasat adversar invins pana in acel moment.

La farsitul lui mai se califica la French Open (Roland Garros) unde urca pana in turul 3 (unde pierde la Jarkko Nieminen), performanta care il aduce pentru prima data intre primii 100.

In 2004 Hanescu joaca aproape exclusiv in turnee ATP, dar fara succes. Desi este destul de bine clasat pentru a fi admis direct in toate cele patru turnee de Grand Slam (mare slem) si la Olimpiada, castiga doar un singur meci in toate aceste turnee.

Ca succes, in martie inregistreaza prima sa semifinala intr-un turneu ATP, cel din Scottsdale, si cateva sferturi de finala, inclusiv la Estoril in aprilie si la Bucuresti in septembrie.

2005: In sferturi la French Open, semifinale ATP
La French Open il invinge in turul 2 pe Juan Ignacio Chela (ATP 32) si in turul 4 pe David Nalbandian (ATP 11) in 5 seturi, dupa o revenire: 6-3 4-6 5-7 6-1 6-2. In sferturi pierde in fata lui Roger Federer (ATP 1).

Ajunge in semifinalele turneului ATP de la New Haven, unde invinge pe Nicolas Massu (ATP 58) si Tommy Robredo (ATP 20) inainte de a pierde in fata lui James Blake) (ATP 67).

Desi in anul precedent s-a clasat bine, singurul sau succes din 2006 a fost castigarea in aprilie a turneului demonstrativ ATP de la Houston, invingand pe Vince Spadea si pe Juan Monaco. Din pacate, intr-un meci de Cupa Davis impotriva SUA sufera un accident la cot, care-l tine deoparte pana in mai 2007. Ca urmare, termina anul pe locul 646 si va mai cobori pana pe locul 759.

2007: Revenire, prima finala ATP
Rezultatele sale slabe il fac sa revina in turnee Challenger, unde in martie, in Italia il invinge in primul tur pe Bjorn Phau (ATP 126). Statutul protejat ii da in aprilie acces in doua turnee ATP, dar unde nu are succes, astfel ca revine in turnee Challenger, unde in mai ajunge in semifinale si sferturi de finale, iar in iunie intr-o finala, care readuc intre primii 300.

In august castiga doua turnee Challenger consecutive in Romania si Austria si urca pe locul 151. In septembrie, la turneul ATP de la Bucuresti ajunge in finala, pierzand insa prima sa finala ATP in trei seturi la Gilles Simon.

In decembrie ATP il admite pe Hanescu in 2007 Centuries Club pentru performanta de a urca sute de locuri in clasament si a reveni intre primii 100. Termina anul pe pozitia 77.

In iulie a castigat turneul 2008 Allianz Suisse Open Gstaad, (Elvetia) dotat cu premii in valoare de 389.000 de euro. Castigarea turneului ATP de la Gstaad este cel mai bun rezultat obtinut pana acum de Victor Hanescu.

La Jocurile Olimpice de vara din 2008 de la Beijing l-a invins in primul tur pe italianul Simone Bolelli, cu scorul de 7-5, 3-6, 6-4, fiind primul jucator de tenis din Romania care a reusit calificarea in turul doi al unui turneu olimpic de tenis. In turul al doilea insa a fost invins de francezul Gaël Monfils, cu scorul 6-4, 7-6 (7/5).

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.099s