Yasser Arafat(Ro.) life and biography

Yasser Arafat(Ro.) picture, image, poster

Yasser Arafat(Ro.) biography

Date of birth : 1929-08-24
Date of death : 2004-11-11
Birthplace : Cairo, Egipt
Nationality : Palestinian
Category : Historian personalities
Last modified : 2010-09-22
Credited as : Lider palestinian, laureat al Premiului Nobel pentru Pace,

0 votes so far

Yasser Arafat (n. 24 august 1929, Cairo- d. 11 noiembrie 2004, Paris), cunoscut și sub numele de război Abou Ammar, pe numele său adevărat Mohamed Abdel Raouf Arafat al-Qudwa al-Husseini, a fost un lider palestinian.

Se trăgea dintr-o familie palestiniană din Fâșia Gaza dar și-a petrecut copilăria și adoloscența la Cairo împreună cu frații și surorile sale (în număr de șase). A absolvit Universitatea din Cairo în 1950.

A fost co-fondator și președinte al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) (din 1969), precum și președinte al Autorității Naționale Palestiniene (din 1993). În 1994 fost co-câștigător al Premiului Nobel pentru Pace. Fiind lider Fatah și de gherilă, era privit ca luptător pentru pace de către cei care îl sprijineau și ca terorist de către opoziție.

In 1969, Yasser Arafat este desemnat presedinte al Organizatiei de Eliberare a Palestinei. Yasser Arafat (4 august sau 24 august 1929 û 11 noiembrie 2004), nascut cu numele de Muhammad Abd al-Rahman ar-Rauf al-Qudwah al-Husayni sau Mohammed Abdel-Rawf Arafat al-Qudwa al-Hussaini, cunoscut de asemenea si ca Abu Ammar sau ôDomnul Palestinaö, a fost co-fondatorul si presedintele Organizatiei de Eliberare a Palestinei (OEP) (din anul 1969) si presedinte al Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP) (din anul 1993); si a castigat in 1994 Premiul Nobel pentru Pace. Ca lider de gherila si al Fatah-ului, suporterii lui Arafat il vedeau drept un luptator pentru libertate, care a exprimat si a simbolizat aspiratiile nationale ale poporului palestinian vreme de patruzeci de ani. Adversarii sai, mai ales israelienii de dreapta si sustinatorii lor din Statele Unite, il considerau pe Arafat drept un ôteroristö, in timp ce persoanele care sustineau cu inflacarare eliberarea Palestinei, l-au acuzat de faptul ca e un colaborator al Sionului, datorita faptului ca a incercat sa negocieze o aplanare a conflictului israelo-palestinian.

Arafat a murit la vârsta de 75 de ani la spitalul militar Percy din Clamart, în apropiere de Paris, iar trupul său a fost înmormântat în moscheea din Ramallah.

Read more


 
Please read our privacy policy. Page generated in 0.075s